1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Så välförtjänt, Patrik!

Han är inte enbart en duktig golfspelare, respekterad kollega och PGA medlem – han är även en av få som har fått två av golfens fina utmärkelser.

2009 fick han vår utmärkelse Club Pro of the Year. Samma år tog han steget vidare till sportens administrativa sida och har sedan dess arbetat som klubbchef. Nu blev han utsedd till Club Manager of the Year 2022 av GAF-Golf Management Sverige.

Otroligt välförtjänt tycker vi! Hans gedigna golfkunskap och golffrämjande inställning i kombination med hans personliga egenskaper gör honom till en komplett ledare och förebild.

Vi talar naturligtvis om Patrik Brorsson, klubbchef på Landskrona GK.

Gratulerar, Patrik. Hur känns det?
– Det är mycket hedrande att få denna utmärkelse och jag har lite svårt att ta in det för tillfället. Ser det som ett fint kvitto på att vi är på rätt väg med allt jobb som teamet på Landskrona GK lägger ner. Det är minst sagt jäkligt kul att det uppmärksammas, och alla medarbetare/styrelse har självfallet en stor del i detta.

2016 avslutade du klubbchefsutbildningen och blev PGA Golf Manager. På vilket sätt har utbildningen utvecklat dig i din roll som klubbchef?
– Jag valde att gå utbildningen efter att ha jobbat ett antal år som klubbchef, och det är något som jag verkligen inte ångrar. Att ha jobbat några år innan var en stor fördel då jag hade med mig massor av funderingar och frågeställningar som jag fick chansen att diskutera med föreläsare/utbildare, och inte minst med kursdeltagarna. Alla bär med sig olika erfarenheter och vi står inför unika utmaningar men gemensamt lär vi av varandra. Vi delar med oss av vår kunskap och inspirerar varandra med idéer som vi förädlar och implementerar i verksamheten. Tillsammans är vi starkare och tillsammans för vi golfen som idrott framåt. Utbildningen har helt enkelt gett mig en trygghet, både genom kunskap och genom alla kurskompisar – vilket är guld värt! Det finns alltid någon att ringa och bolla tankar, problem och idéer med. Ett nätverk för livet.

Hur har dina tidigare erfarenheter som PGA-Pro bidragit till ditt framgångsrika arbete som klubbchef?
– Som tränare har du ofta en väldigt tajt relation med dina medlemmar. Du lär känna många genom lektionerna där du har förmånen att få hjälpa dem med deras fritidsintresse som de förhoppningsvis älskar. En klubbchef har oftast inte denna relation och det är lätt att man hamnar bakom stängda dörrar och ”bara” administrerar och därmed tappar man lätt kontakten med det vi är där för, självaste golfen och spelet. För mig är det viktigt att inte förknippas med att bara administrera som klubbchef utan jag vill att medlemmen får en förståelse för att jag själv spelar golf och att jag tar mig tid att spela på vår viktigaste produkt, banorna. Medlemmen ska känna sig trygg med att jag vet vad jag pratar om när det gäller spelet, träningsanläggningen och banorna. Att då vara PGA utbildad i grunden med en tränarkarriär i bagaget är knappast en nackdel.

Vad är nästa steg? Hur fortsätter du härifrån?
– Nästa steg är enkelt. Vi har en tydlig verksamhetsplan på Landskrona GK som vi jobbar efter där vi vill skapa en ännu bättre golfupplevelse för våra medlemmar och gäster. Det är en riktigt inspirerande och kul verksamhetsplan att jobba med så jag tänker att jag håller på den ett tag till. Dessutom är den ett levande material som ständigt förändras och förbättras med nya roliga mål att jobba mot. Vår vision är att bli Sveriges bästa Golfupplevelse!

Sen tänker jag vara med och bidra allt vad jag kan för att föra golfen framåt och förklara för resten av samhället vilken fantastisk idrott golfen är. Det är exempelvis inte många som spelar fotboll vid 94 års ålder men en av våra medlemmar i den åldern spelade hela 43 ronder 2022. Denna utmärkelse var en riktig energiboost för att vara med och bidra till detta.

Åter igen, ett stort grattis och lycka till. Tillsammans utvecklar vi Golfsverige!