1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Säljfast Ladies PGA Championship

Isabella Ramsay var sju slag efter inför sista dagen av Säljfast Ladies PGA Championship på Sölvesborgs Golfklubb. Ändå tog hon sin andra seger för året på Swedish Golf Tour och sin andra PGA titel.

Ramsay kom in på 67 slag för dagen, fem under par och den bästa ronden för tävlingen. Hon avslutade starkt – med fyra birdees de sista sex hålen.

Samtidigt som Isabella Ramsay spelade bra gick saker och ting hennes väg ute på banan.
Ullnas Anna Magnusson, som hade chans att spela hem sin tredje SGT-seger för säsongen, började med två birdies – men sedan kom tre bogeys och en dubbel som förstörde dagen för henne.
Dessutom gjorde Moa Folke en dubbel på sista hålet. Ett par där och Tranåsspelaren hade vunnit tävlingen.
Nu var det två spelare som slutade två under par totalt. Isabella Ramsay och Hills Sofie Bringner. Särspel fick avgöra.

Isabella avgjorde på andra särspelshålet.
– ”Jag hade det lite i mina egna händer på första särspelshålet, en tvåmetersputt för vinst som jag missade. Sedan hade hon lite oflyt på andra omspelshålet, hennes boll studsade ut i skogen och la sig dikt an en tall”, säger hon.

För 21-åriga Sofie Bringner slutade det med en ny topplacering och en ny förlust i särspel. Det kommer en ny chans redan nästa vecka. Bringner finns med i startlista till premiären av Anna Nordqvist Västerås Open by Smartprovider som spelas 9–11 augusti på Västerås GK. Den tävlingen ingår både på Swedish Golf Tour och LET Access-touren.