1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Sara, Philip och Peter är årets Club Pro Champions

Årets sista dag i mästerskapet inleddes i strålande sol och en lätt vind. Efter nattens regn och den bedarrande vinden beslöt tävlingsarrangörerna att greenerna skulle åter klippas och hastigheten skulle upp mot 10, 4.

När ronden inleddes var det många som hade chans i samtliga tre klasser.

vw_mg_5340_w

I damklassen kunde Sara Jelander från Kristianstads GK, som ledde efter två varv, hålla undan och vinna med fyra slag framför tvåan Marina Bagler och ytterligare två slag framför trean Therése Nilsson.

vw_mg_5334_w

I Seniorklassen tog Peter Hansson ett grepp om tävlingen redan igår, och kunde hålla sin ledning hela vägen i på det sista hålet. Tävlingen stod länge och vägde och främst Johan Klubb och Johan Ternström hotade Peters ledning ända in på sista hålet. Peter vann med två slag framför Klubb och tre framför Tärnström.

vw__mg_5365_w

I herrklassen var det många som jagade den ledande Mark Dewdney. Den som lyckades bäst var Philip Robinson från Viksjö GK. Han avslutade med dagens bästa rond, ett under par, fem slag före en trio bestående av Mark Dewdney, Mattias Johansson och Eddy Eriksson. Det var en mycket glad Philip som kammade hem prischecken på 25 000 kr . Men det är främst titeln PGA Club Pro Champion och ställa sig i ledet med många andra meriterade vinnare Philip värdesätter högst.

Stort grattis till alla vinnare.

Stort tack till PGA Sweden National och främst till Barry, Simon och de andra banarbetarna som med stort engagemang och kunskap lyckades presentera en bana i absolut toppskick trots de svåra förhållandena. Tack även till alla andra inblandade som alltid ställer upp för PGA och mästerskapet. Slutligen tack till alla spelarna som förgyllde mästerskapet och åter gjorde detta till en av de stora höjdpunkterna i PGAs verksamhet.

Resultatlista damer

Resultatlista seniorer

Resultatlista herrar