1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Stability Shaft blir ny Official Product

Infobrev PGA’s medlemmar

NYTT PUTTERSKAFT FRÅN NY LEVERANTÖR

Vi vill inspirera den seriösa golfaren till bättre spel och lägre scorer!

BGT Scandinavia AB är det nystartade bolaget i golfbranschen som har fått agenturen för Breakthrough Golf Technologies produkter i norra Europa; Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Bolaget har också distributionsrätt i Holland, Tyskland och Österrike. Personerna bakom BGT Scandinavia har över 40 års erfarenhet av distribution och försäljning, bland annat inom sportbranschen.

INGEN UTVECKLING AV PUTTERSKAFT PÅ 50 ÅR!

När personerna bakom BGT LLC började analysera produkterna i golfbranschen så fann man att just putterskaftet var eftersatt när det gäller utveckling. Branschen har istället fokuserat på putterhuvuden som har blivit större och tyngre.
”Putterskaftet har inte förändrats på över 50 år, det är ett enkelt stålrör. Under åren har designen på klubbhuvuden för putters utvecklats och blivit dramatiskt tyngre. Det har resulterat i skaft som inte är stabila eller tillräckligt starka för att hindra tyngre, avancerade putterhuvuden från att påverka skaftet att oscillera, böja och vrida sig. Faktum är att den starkaste delen av putterskaftet är under händerna, där den gör minst nytta. Den svagaste delen är nära klubbhuvudet”, säger Blair Philip, VP R&D BGT LCC.

REVOLUTIONERANDE

Stability Tourskaftet är designat med BGT’s patenterade ”Advanced Materials Technology”, en vetenskapligt beprövad plattform som ger ett ”square” klubbhuvud för bättre längdkontroll och mindre avvikelse sidledes och är i dag det snabbaste växande putterskaftet på alla tourer!

Stability Shaft är revolutionerande både genom sin patenterade konstruktion och det resultat som skaftet uppvisar.
”Vi kan både genom interna och externa tester i USA visa att spelaren förbättrar sin puttning med minst 10%. Det motsvarar i genomsnitt tre till fyra slag per runda”, säger Mats-Ola Andreasson.

 

DISTRIBUTIONSPOLICY & PARTNERSKAP MED PGA SWEDEN

Stability Shaft kommer att distribueras via PGA Pros och deras shoppar. För att bli kund och för att kunna beställa skaft behöver man registrera sig på vår b2b-sida.

Putters | Stability Shaft BGT Scandinavia (breakthroughgolftech.se)

”Vi anser att PGA är den viktigaste kanalen då de besitter den senaste kunskapen och har en oöverträffad närhet till spelet, banan och konsumenten. Vi är oerhört stolta och glada att redan från starten av BGT Scandinavia att få vara en partner till PGA Sweden, och att Stability Shaft har blivit utvald som ”Official Product”. Det känns väldigt naturligt för oss att ha en direkt dialog med det kunskapscentrum som PGA och dess medlemmar innebär.” Säger Mats-Ola Andreasson

”Ett av PGA:s syften är att verka för golfen och golfarnas bästa. Vi gör det genom en rad olika områden där en kompetent, engagerad, passionerad medlemskår av Golf Pros är en av nycklarna. En modern och rätt anpassat utrustning är en annan viktig framgångsfaktor för att golfarna skall ha glädje och framgång i sin golf. BGT Scandinavias produkt Stability Shaft är mycket intressant för golfmarknaden och kommer att hjälpa både PGA Pros i deras arbete att hjälpa golfare till bättre och roligare golf, men även våra Tour-spelare. Vi är glada över vårt nya partnerskap med BLT Scandinavia och produkten Stability Shaft”.  Säger Johan Hampf, VD PGA Sweden.

FUTURE FOND

BGT är sedan starten stolt samarbetspartner och leverantör till PGA Sweden, 1% av vår totala försäljning till PGA:s medlemmar går via PGA oavkortat tillbaka till morgondagens spelare.

LOCAL HERO

BGT har som en del i sin marknadsplan och som stöd till unga golfspelare (upp till 16 år) startat STABILITY LOCAL HERO PROGRAM (SLHP). Unga spelare har möjlighet att ansöka om att bli sin klubbs / sitt distrikts Local Hero. BGT erbjuder ett spelarkontrakt innebärande 20% rabatt på konsumentpriset på Stability Tour och headcover, förtur på produktnyheter, clinics mm. Syftet är att fånga upp och identifiera unga talanger, hjälpa dem på deras resa mot framtida elitspel, få hjälp med korrekt anpassad utrustning och teknik, samt att stärka relationen mellan spelaren och den lokala PGA pron. Efter godkänd ansökan på vår konsumentsida beställer och betalar spelaren skaftet hos sin lokala pro. BGT ger pron ytterligare 10% rabatt vid försäljning till Local Hero spelare.

Local Hero | B2B Stability Shaft (breakthroughgolftech.se)

SPONSNING

 1. PLAYING PRO
  För medlem på PGA, LPGA, ET eller LET erbjuder BGT fria skaft. Är du intresserad att spela med Stability så mejla oss på info@bgolftech.se

  1. Playing Pro ej medlem på någon av ovanstående tourer har möjlighet att köpa Stability skaft till nettopris. Du beställer och betalar ditt skaft på vår b2b-sida.
 2. ELEVER PÅ RIG / MEDLEM I LANDSLAG
  Elever som är antagna på RIG och/eller medlem av SGF’s landslag har möjlighet att köpa skaftet till 30% rabatt på konsumentpriset. BGT hanterar dessa spelare direkt.
 3. ANSÖKAN SPONSNING
  Är du intresserad av att spela med Stability så skicka oss ett mejl på info@bgolftech.se, så återkommer vi inom kort.