1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Stenson i våra hjärtan

Henrik_IMG_2229

Rose vann Guld, Stenson vann Silver och Kuchar vann brons. Men vi fick en vinnare till – Golfen!

Efter sju år av planering så har många årtiondens viktigaste nya golftävling, golfshow, slutligen spelats och sänts i TV över hela världen.

Golf i OS var förtalad, dissad, upphaussad och politiserad. Spelare hoppade av och gav allehanda konstiga ursäkter för detta. Men sportfantaster från världens alla hörn kom ut i drivor för att på plats följa finalvarvet. Och tiotals miljoner människor över hela världen följde dramat på TV.

  • ”Det är ett stolt ögonblick att ta en OS-medalj för Sverige, även om jag ville ha den Justin har runt halsen. Samtidigt kommer jag att komma ihåg det här hela livet. Att vara näst bäst av de 60 som kom hit är inte dåligt”, säger Henrik Stenson på den efterföljande presskonferensen.
  • Harrington och Watson sa; -” När vi sammanfattar våra golfkarriärer kommer det att kännas väldigt bra att säga att jag är en Olympier”.

När det gäller spelarna som avböjt att delta, Jason Day, Jordan Spieth, Rory McIlroy och Dustin Johnson, så förringade deras frånvaro inte OS turneringen ett endaste dugg.

Samtliga spelare såg ut att njuta av att få vara en del av de Olympiska spelen. Det såg ut som att de hade roligt. Det såg ut som att de förstod att de var del av något större än sig själva. Det såg ut som att golfen skall vara med igen om fyra år och tiden därefter.