1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Stor dramatik när Alexandra och Per blev PGA-mästare

Det var stor dramatik när PGA Junior Championship by Titleist avgjordes under fredagen.
Det krävdes särspel för att kora vinnaren i både flick- och pojkklassen.
– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös, säger segraren i pojkklassen Per Ekelund från Flommen.

Fredagens tävling hade det mesta. Efter första start 07.30 dröjde det inte länge innan himlen öppnade sig och regnet vräkte ner. Per Eklund, som gick ut i andra boll, hade då inte spelat mer än tre hål.
– Det var bara och torka det man kunde och sedan ge sig ut och kämpa igen. Utslagen var det viktiga, definitivt. Att hålla bollen i spel och ligga på rätt sida fairway och med rätt avstånd in.
Taktiken funkade för Flommen-spelaren som spelade glimrande golf. Sju under par över det två rundorna ledde till särspel mot klubbkompisen Kevin Dahlberg.
– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös. Kevin är en nära kompis och vi spelar båda för Flommen. Det var nervigt, vi spelade först tian och sedan nian innan jag lyckades dra det längsta strået, säger Per.

”Betyder jättemycket för mig”

Även på tjejsidan var det jämnt. Havanna Torstensson från Halmstad GK spurtade med sin eftermiddagsrond om 69 slag ikapp Alexandra Berglund. De båda gick på par totalt och även här skulle särspel fälla avgörandet. Alexandra drog det längsta strået.
– Dagen började med att jag slog ut på första hålet, men redan när jag kom upp på green blev det spelavbrott. Jag hade en tremetersputt för par och det var lite nervöst. Men jag kom in i klubbhuset och kunde bara se och vänta på hur det skulle bli. Väl ute på banan igen så sänkte jag parputten och sedan fortsatte jag med par i 15 hål till, säger segrarinnan om sitt stabila spel.
– Vinsten betyder jättemycket för mig, det var den tredje för i år.

Se segerintervjuerna nedan.