1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Stor dramatik när årets Club Pro Champions korades

Niclas Arwefjäll firar sin segerputt. Se intervjuer med samtliga segrare längst ned på sidan.

Årets vinnare i Club Pro Championship har korats.
De som bäst tog sig igenom de stentuffa väderförhållandena på PGA Sweden National Lakes Course var Alexandra Lennartsson och Mathias Edberg.
– Det var en kamp, med tre dagar med blåst och regn om vartannat. Otroligt skönt att stå här som segrare just nu, säger Mathias efter en tävling som bjöd på stor dramatik i samtliga klasser.

Det stormade och ösregnade, men trots svåra väderförhållanden bjöds det på fina resultat under de tre dagarna på PGA Sweden National.
– Det var en kamp mot vädrets makter, summerade domare Anders Persson.

”Vill visa att man kan spela bra golf”

I damklassen gick Torekovs Alexandra Lennartsson ut med fem slags ledning, men en framstormande Anjelika Hammar från Flommen kom att utmana och i slutändan skiljde bara två slag.
– Anjelika spelade fantastiskt fin golf i dag, och jag trodde faktiskt att hon skulle ta hem det, säger Lennartsson och fortsätter:
– Det känns otroligt kul att stå som vinnare. Man vill visa att man kan spela bra golf och få ihop det, det är något speciellt med att sätta en bra score på papperet. Men mycket av att vara här handlar också om att träffa kolleger. Utbytet, och att träffa andra är väldigt viktigt.

På herrsidan vann Mathias Edberg (+1) från Kårsta, ett slag före Umeås Fredrik Larsson och Nässjös Johan Bjerhag. Bjerhags birdieputt på det sista hålet stannade mindre än en centimeter kort i linjen.
– Jag stod och tänkte ”det här är Johan, han kommer säkert att sänka den”, säger Mathias som precis som Alexandra lyckades behålla den ledning han inledde dagen med, säger Mathias.
– Jag försökte bara med det klassiska att ”ta ett slag i taget”. Sedan var puttningen väldigt, väldigt bra. Det kändes som att den höll mig kvar i tävlingen.

Särspelsdramatiken – trio åker till Portugal

Men kanske var det allra mest dramatiskt i seniormästerskapet. Niclas Arwefjäll och Mats Candinger stod helt lika inför det sist hålet, där Arwefjäll sänkte drygt tio meter lång putt för att vinna med ett.
– Det var riktigt skönt. Vi hade kämpat oss igenom vädret. Mats spelade bra också och jag hade missat några puttar innan. Det är alltid roligt att få sätta en lång putt för vinst också.
– Det var fantastiskt kul att få spela här på PGA och få träffa kolleger. Extra kul att det också finns senior och senior plus-klasser.

Den mest överlägsna segern tog Peter Dahlberg i senior plus-klassen (65+).

För sin seger fick Mathias Edberg 25 000 kronor, Alexandra Lennartsson 7 000, Niclas Arwefjäll 13 000 och Peter Dahlberg 4 000. Summorna baseras på antal deltagare i respektive klass.
Utöver pengarna vann Alexandra Lennartsson, Mathias Edberg och Fredrik Larsson platser i International Team Championship på portugisiska Penina. Fredrik Larsson säkrade sin plats efter särspel mot Johan Bjerhag.

Tävlingsdatumet för vad som kan ses som instruktörernas EM är 29 november till 2 december.

Alexandra, Mathias, Fredrik och Johan spelade också alla till sig startplatser i de svenska proffstourernas flaggskeppstävlingar; PGA Championship. Herrarnas tävling spelas på Landeryd medan damerna (vars tävling också ingår på Ladies European Tour Access Series) sannolikt går av stapeln på Tegelberga.