1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Storspel under andra ronden av VW PGA Open

Det storspelades på många håll ute på Lakes Course. Det såg länge ut att bli en vindfri dag, hur man nu kan tro det på den skånska slätten. Men så blev inte fallet. Svåra vindförhållanden i kombination med en utmanande bana stoppade dock inte många av spelarna.

I Damklassen fortsatte Bella Ramsay att briljera. Hon följde upp den inledande ronden på 70 slag med ytterligare en rond under par. Denna gång summerades scorekortet till 69 slag och Bella tar en 9 slags ledning inför den avslutande rundan.

Lyssna på en intervju med Bella här

 

I Herrklassen var det många som jagade gårdagens ledare, Jesper Björklund som summerade 71 slag, ett under par för dagens runda och en total score på 141 (-3).

Det räckte dock inte för att behålla ledningen då den briljante Johan Bjerhag presenterar tävlingens så här långt längsta score med 67 slag (-5) och tar ledningen med ett slag.

Johan som vann tävlingen för två år sedan, då på samma bana kan banan mycket väl och dessutom verkar trivas mycket bra på Lakes Course, ser stark ut och måste ses som favorit inför morgondagens avlutande runda.

Det är fortfarande många som har en möjlighet att komma i kapp men det ser ut att krävas någon extra för att lyckas fånga in de två i täten som ser orubbliga ut i sitt spel.

Lyssna på en intervju med Johan där han berättar om sin runda här. 

I Seniorklassen är det många som vägrar ge upp sina chanser att ta titeln. Vi hittar fem spelare inom 5 slags marginal. Den meriterade Robert Larsson ser dock mycket stabil ut och den utmanande vinden och banan ser inte ut att rubba Robert som noterade 71 slag och tar en ledning med ett slag.

Intervju med Robert hittar du här.

Resultatlistorna till samtliga klasser hittar du här