1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Svenska Golfförbundets 90-årsgåva till PGA of Sweden

Svenska Golfförbundets generalsekreterare Gunnar Håkansson överlämnar gåvan till PGA of Swedens ordförande Marcus Lindell.

I år fyller PGA of Sweden 90 år och mottog under firandet på PGA Networking Summit en generös gåva från Svenska Golfförbundet.
Förbundet donerade en summa av 90 000 kronor som går till stiftelsen PGA Future Fund.
– Vi är otroligt tacksamma och stolta över vår relation med förbundet. Detta hjälper fortsätta utvecklingen av svenska golfproffs, säger Marcus Lindell, ordförande, PGA of Sweden.

Marcus Norman, sportchef på Svenska Golfförbundet:
– Vi tycker att syftet med PGA Future Fund linjerar väldigt väl med de utmaningar som vi ser inom spelar- och elitutveckling. Att ge ekonomisk stöttning till drivna tränare och spelare i känsliga perioder i karriären är viktigt.

Med Future Fund vill PGA of Sweden ge unga, lovande, svenska Tour Professionals ett direkt ekonomiskt stöd, ett stöd som ofta är till mycket stor hjälp när en spelare tar steget upp till en högre Tour.

Ett unikt samarbete

Stipendierna delas i år ut för 25:e gången och har genom åren hjälpt spelare som Henrik Stenson och Anna Nordqvist på deras väg mot toppen – spelare som i sin tur ofta varit benägna om att på ett eller annat sätt ”ge tillbaka”.
Sedan 2004 har stiftelsen även delat ut ett stipendium till Club Pro of the Year.
– Framgång och utveckling leder till intresse och att öka intresset för golfsporten är en mission för PGA. Trevliga, skickliga och framgångsrika Tour Professionals bidrar kolossalt mycket till detta, säger Johan Hampf, vd på PGA of Sweden.
Ordförande Marcus Lindell fyller i:
– Vi är oerhört tacksamma för denna generösa gåva, som hjälper oss fortsätta investera i utvecklingen av svenska golfproffs. Samarbetet, och det samarbetsavtal vi har med med SGF är unikt ur ett internationellt perspektiv, och vi är väldigt glada och stolta över våra nära band med förbundet, säger Marcus Lindell, ordförande PGA of Sweden.