1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

International Team Championship, i PGAs of Europe’s regi, har avgjorts på Costa Navarino i Grekland.

Sverige representerades av Fredrik Larsson, Henrik Johansson och Johan Gullstrand. Våra tre spelare kvalade in i laget genom topplaceringar i Club Pro Mästerskapen, VW PGA Championship.

22 lag från lika många länder startade i lagtävlingen över 72 hål där det två bästa resultaten per rond per lag räknades. Sverige inledde tävlingen på bästa sätt och tog ledningen på 6 under par efter rond 1. Det var Johan Gullstrand som genom en fantastisk rond på 65 slag, -6, såg till att Sverige fick bästa möjliga start.

Andra dagen gick det däremot sämre, +8, så laget tappade på täten och sjönk till plats 5. Den negativa trenden fortsatte tyvärr både rond 3 och rond 4 så Sverige slutade med en totalscore på +19. Det gav en 13e plats i resultatlistan.

Segrade gjorde Tyskland före Holland och England, med bra spurt, kom trea.

Sverige har aldrig vunnit tävlingen och har en andra plats som bäst. Många av spelarna från andra länder ger bara en bråkdel av det antal lektioner som våra Pros har. Men, det är en fantastiskt bra och trevlig tävling värt att kvala in till. Och vem vet, en vacker dag får vi kanske se våra killar högst upp på pallen.

Slutresultat