1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Thomas Lindström, Ringenäs GK har tilldelats PGA Future Fund Club Pro of the Year Award

Under PGAs digitala Summit tillkännagavs 2020 års mottagare av PGA Future Fund Club Pro of the Year Award med följande nominering

Distriktskommittén PGA Väst nominerar Thomas Lindström Ringenäs GK till utmärkelsen PGA Club Pro of the year 2020.

Thomas Lindström har verkat som tränare på Ringenäs Golfklubb i över 20 år. Han har under alla dessa år gjort det med stort hjärta, engagemang, nyfikenhet och ödmjukhet.

Under åren har han tillsammans med sina duktiga kollegor på klubben drivit en idrottsverksamhet som är imponerande vad gäller både junior och senior. Ringenäs Gk är en av de klubbar i Sverige som är starkast på juniorsidan och varit under en längre tid. Nu märks framgångarna av ett långsiktigt arbete på det stora tourerna i form av flera spelare på bl.a. damsidan som Julia Engström och Ingrid Lindblad samt att det även fylls på underifrån med landslagsspelare på pojksidan. De senaste åren har även Thomas coachat fram flera medaljer i Lag-SM.

Thomas driver träningsverksamheten med en tydlig plan och struktur oavsett kategori golfare och är extremt kompetent vad gäller att möta olika behov för olika målgrupper.

Trots stor träningsverksamhet som tar mycket tid så ser Thomas alltid till att vara delaktig även utanför klubbens verksamhet som arbete med att gå caddie till sina spelare, Aspero Gymnasiet, Landslagsuppdrag, coachning på tävlingar, golfresor, utbildningar, event och artiklar Svensk Golf till eget spel och träning. Oavsett arbete märks Thomas passion för yrket, för sporten och för utveckling. Thomas är med sin ödmjukhet alltid mån om att vara i framkant vad gäller utbildning, att dela med sig av sin kunskap och få andra att växa.

Avslutningsvis är Thomas Lindström en Club Pro med ett imponerande CV men framförallt är det hans stora passion för yrket och för sporten i helhet som gör att han är ett föredöme för alla medlemmar i PGA.

Ett stipendium på 25 000 kr är kopplat till utmärkelsen

Vi gratulerar Thomas