1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Tjugo lyckosamma år för PGA Future Fund, Stenson och Norén donerar 175 000

De senaste tjugo åren har PGA Future Fund delat ut stipendier till unga lovande svenska professionella golfspelare. Stipendiet, som är landets största individuella idrottsstipendium, delades första gången ut 1998 och har sedan dess tagits emot av 121 spelare. De har tillsammans fått dela på 7 575 000 kronor.

Inför jubiléet väljer två tidigare stipendiater att stötta verksamheten. Henrik Stenson och Alex Norén donerar nu tillsammans 175 000 kronor till fonden och därmed till framtidens svenska golfstjärnor. Tidigare har också de båda stipendiaterna Carl Pettersson och Caroline Hedwall donerat generösa medel till Future Fund.

  • Stödet från Future Fund i början av min karriär var betydelsefullt. Kombinationen av att någon trodde på mig sportsligt och stöttade mig ekonomiskt var viktigt och jag hoppas att mitt bidrag till fonden kan hjälpa till i starten för någon ung, talangfull spelare, säger Henrik Stenson. Rydercupkompisen Alex Norénhåller med.
  • Jag tilldelades PGA Future Fund 2007, precis när jag skulle ta klivet från Challengetouren till Europatouren. Det var en väldigt bra ekonomisk start och nu känns det kul att ha möjlighet att ge tillbaka till nästa generations golfproffs.

Syftena är flera med Future Fund. Men först och främst ger den unga lovande svenska tour professionals ett direkt ekonomiskt stöd, ett stöd som ofta är till mycket stor hjälp när en spelare tar steget upp till en högre tour. Ett ekonomiskt stöd på upp till 100 000 kronor täcker kostnaderna för de första fyra till fem tävlingarna, en trygghet som inledningsvis kan vara avgörande.

  • Det är extra roligt att stipendierna verkar har hamnat rätt, säger Mikael Sorling, vd för PGA Sweden. Bland pristagarna har vi bland andra tre majorvinnare, Anna Nordkvist, Henrik Stenson och Pernilla Lindberg. Dessutom finns bland stipendiaterna ett stort antal segrare på tourerna i såväl Europa och USA. Det känns fantastiskt kul att få vara med och skapa vinnare.
  • Och låt mig säga att vi är mycket glada och tacksamma för den gest som nu Henrik och Alex visar genom sina donationer. Det är fint tillskott för svensk golf.

Ursprungligen var stipendiet ägnat åt den spelare som kvalificerat sig till spel på Europatouren. Men i takt med att de svenska framgångarna blev alltfler, vidgades urvalet att även gälla spelare på Challengetouren, de nationella och nordiska tourerna.

Grundplåten till stipendiefonden sattes för tjugo år sedan av affärsmannen och den hängivne golfaren, Claes Kinell, som senare också fick med sig ett antal sponsorer och privata donatorer. Fonden förvaltar idag ett kapital på cirka en miljon kronor.

  • Vi ska i sammanhanget inte heller glömma att sponsorer och donatorer varje år erbjuds möjligheter att träffas och spela golf. Ett utmärkt sätt att knyta nya affärskontakter, berättar Mikael Sorling. Vi har under dessa tjugo år besökt ett antal förstklassiga golfanläggningar i Europa. Härom året gick resan till Golf National i Paris.

För vidare information: Mikael Sorling; ms@pgasweden.com

0708 58 40 01