1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Tre värdiga vinnare i VW PGA Open

Varje år samlas delar av de svenska PGA Prona för att tävla i sitt mästerskap, PGA Club Pro Championship, som går under namnet VW PGA Open.

Det är ingen vanlig tävling.  Även om den åtråvärda titeln, Club Pro Champion of the year hägrar, så är det många andra aspekter som får Prona att komma. Det är en mötesplats där man träffar kollegor, har roligt, byter erfarenheter och utvecklas.

Alla som verkar inom PGA har en sak gemensamt, vi älskar golf! Spelet och att utveckla spelare är vår passion, det är det som driver oss, att göra allt vi kan för att golfare oavsett ålder, HCP, kön eller vad det nu kan vara.

Tävlingen ger Prona något att sikta på, känna tävlingsmomentet, ge sig tid att träna och fokusera på sitt eget spel. Att arbeta som Pro innebär många gånger att det egna spelet kan bli lidande. Det är inget vi önskar då passionen för spelet är så central i varför vi väljer att arbeta inom golfen.

VW PGA Open har ett viktigt syfte att fylla då det årligen samlar många PGA Pros. Tävlingen spelas i början av oktober varje år.

Årets mästerskap går till handlingen med tre mycket värdiga vinnare.

 

I damklassen segrade den mycket meriterade Isabella Ramsay överlägset och vann med hela 11 slag.

Isabella spelade stabilt hela tävlingen och med scorerna 70, 69, 72  kunde hon lätt ta hem segern framför tvåan Alexandra Lennartsson och trean Therése Nilsson. Isabella var mycket glad över sin seger som var hennes första start i tävlingen.  Värt att nämna är att Isabella  även är regerande mästare i Titleist PGA 4-Ball Championship där hon tillsammans med David Leet vann tidigare i år.

Lyssna på segerintervjun med Isabella här

 

I Seniorklassen var det ovisst tills ledarbollen satt i ”recordning area” och signerade sina kort. Det stod mellan ledaren från andra ronden,  Robert Larsson, den regerande mästaren Mats Candinger och den starkt spurtande Henning Lundström. Det var inte förrän tävlingsledningen efter att alla scorerna var inlästa i systemet som Robert kunde knyta närven och känna segerns sötma. Marginalen blev minsta möjliga till tvåorna Candinger och Lundström.

Segerintervju med Robert hittar du här

 

I herrklassen var det kamp ända in till sista hålet. Även om det spelades bra golf på många håll i bollarna framför ledarbollen, där bland starkt spurtande Christoffer Wahlgren, Marcus Eidelöf och regerande mästaren Fredrik Larsson, så blev det nästan en matchliknande uppgörelse mellan Johan Bjerhag och Jesper Björklund.

Bjerhag såg ut att ha ett grepp om tillställningen när det var två hål kvar, men två vattenbesök på de avslutande hålen gjorde att Björklund kunde unna sig en treputt på sista green för att vinna med ett slag.

Det var en rörd Jesper Björklund som blev omkramad och gratulerad efter att han sänkt sista putten.

Lyssna på segerintervjun med Jesper här.

 

Det innebär även att det Svenska laget nu är klart för International Team Championship som spelas i Portugal i början av december och som kommer bestå av Isabella Ramsay, Jesper Björklund och Johan Bjerhag.