1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Maja Stark: Svenska tränare var före Bryson

 

Maja Stark tog sitt första år som PGA-medlem proffsgolfen med storm. Inte nog med att hon 2021 vann Swedish Golf Tours flaggskeppstävling PGA Championship, hon följde också upp det med två segrar på Ladies European Tour, och när 2022 års första världsranking presenterades återfanns hittar vi henne bland de 100 främsta.
Future Fund-stipendiatens första år som proffs kan inte beskrivas som något annat än en succé.

LÄS MER: Future Fund-stipendium till Maja och Linn

I dagarna intervjuades hon i Expressen (både digitalt och i papperstidningen). I artikeln berättar hon både om det tuffa LPGA Tour-kvalet och om den långsiktiga träningen som fört henne till världseliten.
Dessutom tog hon tillfället i akt att skicka en passning till fixstjärnan Bryson DeChambeau.
– Bryson… Jag känner många före detta proffsspelare som äter antiinflamatoriska tabletter varje dag. Jag hoppas hans kropp klarar det bättre.
– I Sverige har vi tänkt ganska länge på svinghastighet och har prioriterat det eftersom vi vet att spelare i framtiden bara kommer att slå längre och längre. Min känsla är att svenska tränare har jobbat på det här ganska länge, redan innan Bryson superfokuserade på att slå långt. Sedan har ju folk fått upp ögonen eftersom han gjort det så extremt.

Läs hela intervjun med Maja här.