1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Nu drar PGA Junior Pro Am-finalen igång!

Bråviken, lett av PGA Professional Wesley Monier, är ett av 14 lag som kvalificerat sig för Sverige-finalen i Trelleborg. Vem vet? Kanske finns en ny stjärna eller PGA Pro i hans lag.

Efter klubbkval och distriktsfinaler är Sverige-finalen äntligen här! PGA Junior Pro Am – Vägen till Trelleborg är en unik tävling i vilken i vilken juniorer från landets alla hörn spelar tillsammans med sin PGA Pro.

Träningsspel sker under måndagen och tävlingen äger sedan rum på tisdagen och onsdagen med shot gun-start klockan 08.30 båda dagarna på Trelleborgs Golfklubb.
Tävlingsformatet är slagtävling över 36 hål där de två bästa nettoresultaten på varje hål räknas.

Evenemanget kan arrangeras tack vare ett samarbete med Trelleborgs kommun.

LÄS MER: PGA ingår samarbete med Trelleborgs Kommun

”Flera pros har själva spelat som juniorer”

Tävlingen är för juniorer födda 2001 eller senare. De får under tävlingsdagarna en unik chans tillbringa tid med sina tränare.
– Vi gör detta för golfens bästa, men i grund och botten handlar det om att hjälpa barn och ungdomar att växa som golfspelare och människor, säger Johan Hampf, VD, PGA of Sweden, och tillägger:
– Flera pros har själva spelat tävlingen som juniorer, och i dag berättar de om hur viktig tävlingen varit för dem som individer. Det adderar ett perspektiv ifrån vilket vi ser att tävlingen är viktig för svensk golfs framtid.

Evenemanget är mer än bara en golftävling där juniorer får tillbringa kvalitetstid med sina tränare och förebilder. Parallellt med spelet kommer också en juniorutvecklingskonferens äga rum, och för juniorerna själva arrangeras dels en kulturutflyckt (med vikingaspel och havsbad) men också en träff med college-spelarna Kajsa Arwefjäll och Jacob Lindh som berättar om livet och studierna i USA.

 

Mediekontakt:
Johan Hampf, VD, PGA of Sweden
johan@pgasweden.com