1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Petter Ederö får PGA Future Fund Club Pro of The Year Award

En av våra mest prestigefyllda utmärkelser är Club Pro of the Year Award.

Årets utmärkelse gick till en av Landeryds GKs PGA Professionals, Petter Ederö. Petter är en mycket respekterad PGA Pro och har under 15 år jobbat som elit/junior coach/tränare, coach i både svenska och norska landslaget, jobbat på Åtvidabergs Golfgymnasium i 10 år, är ansvarig och var med och startade Linköpings Golfgymnasium, 8 år i amatörlandslaget och är nu en fast punkt i Landeryds starka tränarstab.

Det var i hård konkurrens som Petter fick utmärkelsen. Till utmärkelsen får även Petter ett stipendie på 25 000 kr.

PGA Future Fund Club Pro of The Year Award gavs ut första gången 2004 och gick då till Annika Sörenstams berömda Coach, Henri Reis.

Läs mer om PGA Future Fund här

Nomineringen av Petter löd enligt följande

 Vi vill nominera Petter Ederö till Clubprofessional of the year med motiveringen: 

Petter har under året coachat våra lag i JSM klubblag, Skol SM och Herrarnas SM. I samtliga tävlingar har vi stått som segrare!

Under året har han varit ute och coachat spelarna på respektive tourer, vi har fått fram 5 spelare till landslagen både pojkar och flickor och det är Petter som drivit och tränat samtliga spelare.

Han driver golfgymnasiet tillsammans med Birgittaskolan och vi har fått många spelare som vill gå på gymnasiet här på grund av framgångarna och utvecklingen spelarna fått med Petters hjälp.

Med en energi som ingen annan är i närheten av, tränar han ungdomarna alla kvällar i veckan och kör även fyspassen med dem. Under helgerna hjälper han alla juniorerna som han tränar, ute på tävlingsbanorna.

Och efter rundorna på ledig tid, fortsätter han outtröttligt att hjälpa dem som han tränar.

Han ställer alltid upp och ser till att fylla bilen eller minibussen med juniorspelare till tävlingshelger.


En Tränare som dessutom är en eldsjäl, och alltid ställer upp för de han tränar och andra.

Dessutom en entusiasmerande person, som ger mycket energi till många i sin omgivning och all övrig verksamhet på klubben.