1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

PGA Future Fund har utsett ytterligare en stipendiat 2021

 

Vincent Norrman tilldelas 75 000 kronor som PGA Future Fund hoppas kunna hjälpa honom etablera sig i världseliten.

– Jag vill tacka för stipendiet och att ni vill vara med och stötta mig på min väg mot världstoppen. Det betyder väldigt mycket för mig, säger Vincent Norrman.

Golfåret 2020 ligger som grund för valet av stipendiater 2021, men på grund av Covid 19-pandemin blev fjolåret annorlunda jämfört med tidigare år.

Alla tourer fick se över och ändra spelscheman och vilka som behöll sina kort. Som konsekvens av besluten genomfördes ej heller några Q-schools 2020. 

Därför valde stiftelsen att avvakta vårens spel, Q1 och Q2, för att kunna analysera vilka spelare vi ska satsa på.

En av flera lovande spelare att ta steget över till Pro-lägret i sommar är Vincent Norrman.

Norrman kommer från en lysande amatörkarriär, bland annat med spel i landslaget och på college, och har redan debuterat på Europatouren där han först slutade 14:e i Scandinavian Mixed och sedan femma i BMW International Open.

Vad pengarna kommer gå till har han redan bestämt.

– De här pengarna kommer att gå till en liten lägenhet i Florida, som jag kan ha som en bas mellan tävlingar och som ett ställe dit jag kan åka om vintrarna där det är lite bättre väder.

– Jag hoppas se er ute på golfbanorna inom kort och att jag kan bidra med något roligt att titta på hemma framför TV:n.

Sedan tidigare har Frida Kinhult tilldelats ett stipendium. I höstas vann hon finalen på Symetra Tour. En synnerligen stor prestation. Frida fick också stipendium 2020, 75 000 kronor, då hon kvalificerade sig till just Symetra Tour. Genom segern i finalen har hon nu ett bra LPGA-kort och stiftelsen hoppas det extra tillskottet kan hjälpa till att ta ytterligare kliv uppåt i karriären.

Läs mer om PGA Future Fund