1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

PGA Future Fund har utsett ytterligare en stipendiat: Ludvig Åberg får 100.000 kr från stiftelsen

Årets femte stipendium går till en spelare som har tagit golfvärlden med storm. Han var amatörsvärldsetta, bäste collegespelare två år i rad och har nu gjort sin debut som proffs på PGA-touren. Och han fortsätter att imponera.

Grattis Ludvig Åberg, du är väl värd stipendiet på 100.000 kr som delas ut från stiftelsen PGA Future Fund.

I samband med sin debut som proffs blev han också PGA medlem. Både PGA och PGA Touren, välkomnar Ludvig som medlem och spelare. Stipendiet från PGA Sweden är något som Ludvig får behålla till skillnad från tourens stöd som bara är en garanti, ett slags förskott på eventuellt inspelade prispengar.

PGA Future Fund har utsett ytterligare en stipendiat: Ludvig Åberg får 100 000 kr från PGA Future Fund

Åbergs tränare: ”Inom fem år är han topp 10”
Ludvig och hans tränare, Hans Larsson inledde sitt samarbete för nio år sedan när han började på Riksidrottsgymnasiet i Helsingborg. Och därefter har de följts åt, både på och utanför banan.

– Jag är extremt imponerad och gläds otroligt mycket med honom. Han förstod tidigt att han inte behövde ha bråttom ut i proffsvärlden. Så ett extra år på gymnasiet var inget som bekymrade honom. Inte heller att fullfölja collegetiden i Texas, säger PGA Professional Hans Larsson.

Nu när han vid 23-års ålder debuterar som proffs, så är han redo. Han är trygg och vågar ta plats bredvid världsstjärnorna. Att han har gett sig själv tid för att utvecklas som golfspelare har onekligen varit ett framgångskoncept.

– Om han får fortsätta att vara skadefri så är jag säker på att han inom fem år är topp 10 på världsrankingen, fortsätter Hans. Han gör jobbet och förstår att helheten måste harmonisera för att nå världstoppen.

Att han är lovande råder det inga tvivel om och vi önskar honom all lycka och framgång.

PGA Future Fund har nu stöttat 153 PGA medlemmar med stipendier till en sammanlagd summa av 10.260.000 kronor. Läs mer om PGA Future Fund.