1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

PGA Future Fund stipendiater 2021

Stipendiater 2021

Golfåret 2020 ligger till grund för valet av stipendiater 2021. Men året som gått blev på grund av pandemin annorlunda jämfört med tidigare år. Alla tourer fick se över och ändra spelscheman och vilka som behöll sina kort. Som konsekvens av besluten genomfördes ej heller några Q-schools 2020. Så när stiftelsen ska utse stipendiater 2021 måste vi förfara på delvis annat nytt sätt.

Vi kommer att avvakta vårens spel, Q1 och Q2, för att kunna analysera vilka spelare vi ska satsa på. Många lovande amatörspelare kanske går över till Pro-lägret i sommar eller till hösten? Inte minst sneglar vi på de duktiga amatör-damerna som fick spela US Womens Open. Tror vi var många som spänt följde Maja, Linn, Ingrid och Beatrice i denna tävling.

Även några av våra bästa herr-amatörer med framskjuten world ranking status ser intressanta ut. Därtill har vi några spelare som redan fått stipendier som kan komma ifråga igen. Men, som sagt, vi behöver Q1 och Q2 på oss.

En spelare får stipendium redan nu

Frida Kinhult vann finalen på Symetra Tour. En synnerligen stor prestation. Frida fick stipendium 2020, 75 000 kronor, då hon kvalificerade sig till just Symetra Tour. Genom segern i finalen har hon nu ett bra LPGA kort så ett extra tillskott på 75 000 kronor kan bli ett en god hjälp till att ta ytterligare kliv uppåt i ranking/karriären.

Läs mer om PGA Future Fund