1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

PGA lanserar ny utbildningsstruktur

Vi anser att PGA Pron är en av branschens viktigaste resurs.
Låt oss förklara varför.

Om vi inte blir bättre som golfspelare, vad händer då?
Troligtvis är det många av oss som tappar både lust och glädje till spelet – och i förlängningen så inträffar det oundvikliga, man tröttnar och slutar. Oavsett spelnivå.
Vad skulle det innebära för golfens utveckling?

Här spelar våra PGA Pros en nyckelroll. Vi behöver deras gedigna kunskap och passion för spelet för att vi ska utvecklas som golfspelare. En välutbildad yrkeskår som kan möta golfen, golfspelarens samt branschens nuvarande och framtida behov. Därför anser vi att PGA Pron utgör navet.

Nu lanserar vi ett nytt fortbildningskoncept för att ytterligare stärka våra PGA Professionals i sin yrkesroll.

– Det är ett arbete som har pågått under många år med ett flertal genomförda pilotomgångar, med resultatet att vi nu är redo att erbjuda en unik möjlighet till kompetensutveckling säger Sofia Strindholm, utbildningsansvarig på PGA.

Under 2023 erbjuder vi vidareutbildningar inom fyra ämnesområden; Affärsmannaskap, Utrustning, Golfteknik och Coaching med start till hösten. En utbildningsstruktur som bygger på ett level-system, där ny kunskap adderas och nya färdigheter utvecklas för varje steg man avslutar. När samtliga steg är genomförda så erhåller man sin PGA Certifiering inom valt ämnesområde. Ett bevis om att man besitter en unik spetskompetens.

Det är genom en motiverad och välutbildad tränarkår som vi fortsätter att utveckla Golfsverige.

Läs mer om PGAs Certifierade vidareutbildningar 2023 – Level 1.