1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

PGAs Distriktsmatch 2024 är avgjord

Ett stort grattis PGA Öst, Johan Bjerhag och Peter Grimfjord. Njut av den prestigefyllda Mästartiteln på fina 281 slag (-8), tre slag före PGA Väst.

Men, vad är egentligen PGAs Distriktsmatch?
Vårt avlånga land är uppdelat i sex olika PGA Distrikt, från norr till söder. Distrikten med dess distriktskommité fyller en otroligt viktig funktion. Dels är det att på ett nära och kollegialt sätt skapa ett socialt nätverk för medlemmarna, dels är det att planera och arrangera regionala utbildningar och tävlingar.

Inom området Utbildning, genomförs framförallt ”hands-on utbildningar” inom distrikten. Dessa ska på ett praktiskt sätt bidra till medlemmarnas kompetensutveckling. Inom området Tävling arrangerar distrikten olika tävlingstillfällen i syfte att värna om medlemmarnas spelstandard.

Och tillbaka till Distriktsmatchen
När tävlingssäsongen är avslutad koras distriktsmästaren enligt Order of Merit. De två främsta spelarna från respektive distrikt blir uttagna till PGAs Distriktsmatch och bildar distriktslag.

PGA Syd: Johan Gullstrand, Andreas Waldh
PGA Väst: Marcus Warenius, Mats Sterner
PGA Öst: Peter Grimfjord, Johan Bjerhag
PGA Mitt: Christian Modin, Carl-Magnus Strömberg
PGA Norr: Dan Barsk, Fredrik Larsson?PGA Stockholm: Patrik Skoog, Sebastian Vingeskog

Årets Distriktsmatch spelades mellan den 5-10 februari 2024 på 4 olika golfbanor i Spanien och var den tjugoåttonde i ordningen.

Resultat

Vi vill rikta ett stort tack till alla deltagare och vår partner Golf Plaisir för en grymt bra vecka i Spanien.

Tävlingsåret 2024 – vi är redo!

Läs mer: Vinnande lag genom åren