1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Thomas Lindström efter summiten: ”Tillsammans är vi starkare”

Under PGA Networking Summit mottog Thomas Lindström sitt pris som årets tränare.
På stora scenen hyllades han av kollegerna.
– Att få det här erkännandet är bland det största jag upplevt i mitt yrkesliv, säger han.

2020 var ett stort år för Ringenäs Golfklubb. Julia Engström slutade tvåa på Europatourens totalställning, Ingrid Lindblad fick sitt stora genombrott i US Open och på herrsidan tog framtidslöftet, juniorlandslagets Nino Palmquist, stora steg i sin utveckling.

En tränare som ser alla

Men det var inte bara som en effekt av detta som Thomas Lindström prisades som PGA Future Fund club Pro of the year.


I motiveringen kunde man läsa följande:

Thomas driver träningsverksamheten med en tydlig plan och struktur oavsett kategori golfare och är extremt kompetent vad gäller att möta olika behov för olika målgrupper.

Trots stor träningsverksamhet som tar mycket tid så ser Thomas alltid till att vara delaktig även utanför klubbens verksamhet som arbete med att gå caddie till sina spelare, Aspero Gymnasiet, Landslagsuppdrag, coachning på tävlingar, golfresor, utbildningar, event och artiklar Svensk Golf till eget spel och träning. Oavsett arbete märks Thomas passion för yrket, för sporten och för utveckling. Thomas är med sin ödmjukhet alltid mån om att vara i framkant vad gäller utbildning, att dela med sig av sin kunskap och få andra att växa.

Avslutningsvis är Thomas Lindström en Club Pro med ett imponerande CV men framförallt är det hans stora passion för yrket och för sporten i helhet som gör att han är ett föredöme för alla medlemmar i PGA.”


Hyllades i efterskott

2020 års Summit ställds in på grund av Coronapandemin. Därför fick Thomas först förra veckan träda upp på scen för att översköljas av kollegernas applåder.
– Det kändes otroligt hedrande och roligt, just med tanke på hur nomineringen löd och att jag nominerats av mina förebilder, de som jag tittat och sneglat mot för inspiration.

LÄS MER: Här hittar du samtliga vinnare av PGA Future Fund Club Pro of the Year

Thomas inspirerades till tränarbanan via uppväxten på Öland och Ekerum där han tillbringade sina timmar och dagar som junior.
– Det var inte så att jag kunde spela fantastiskt bra golf och hade stor kunskap med mig den vägen, utan det var mer att det såg väldigt roligt ut att vara tränare och att jag älskade spelet. Jag ville vara på en golfbana så mycket som möjligt. Därför blev det ett val jag gjorde efter lumpen, då bestämde jag mig för att testa att bli golftränare.

PGA Professionals centrala på svenska klubbar

Han gick tränarutbildningen 2003-2006, och formulerade under de åren sin filosofi; ”att alltid sträva efter att hjälpa personen som ber om hjälp, oavsett vad”.
– Det är en ganska bred formulering, men samtidigt har det varit väldigt skönt att falla tillbaka på den och fortbilda sig så fort utmaningarna kommer, och hela tiden lära mig mer när det behövts, säger Thomas.

Vad innebär det att vara PGA-medlem för dig?
– Som PGA-medlem så har du en professionalism i och omkring golfen. Du är en naturlig förebild i allt från enkla regelfrågor till det vi jobbar med oftast; instruktionen och spelet. Vi blir väldigt involverade både i banförändringar, i juniorverksamhet och på styrelsenivå. Men även när det kommer till utrustning och andra bitar. Därför är det väldigt många som ser upp till oss och förväntar sig att vi har kunskap kring golfen, och det är väldigt roligt och stimulerande.

Vad har du för målsättningar framåt?
– Jag vill fortsätta att bedriva en helhetsinspirerad verksamhet just kring medlemmar och juniorer på Ringenäs. Jag är också involverade i organisationen Balance Golf där det bedrivs tankar kring utvecklingstrappan. Och jag vill också fortsätta att hänga med i utvecklingen när det kommer till artificiella hjälpmedel som kan ta hänsyn till varje individs förutsättningar och ambitioner.
– Gör man saker tillsammans, och hittar människor som kan hjälpa en och där du också hjälper dem, då blir blir allt så otroligt mycket roligare, effektivare och starkare.