1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Tre av fyra svenskar i British Open har stöttats av PGA via PGA Future Fund

Golfens äldsta tävling, The Open Championship, spelas denna helg på Royal St George’s i sydöstra England.
Blågula spelare är Henrik Stenson, Marcus Kinhult, Alex Norén och Rikard Karlberg – tre av de fyra proffsen har  fått ekonomisk stöttning via PGA Future Fund.

Henrik Stenson är den äldste i gänget. Han blev proffs 1999 och visade direkt framfötterna. 2000 blev det åtta topp 10-placeringar på Challengetouren och PGA of Sweden beslutade därför att ge Henrik 75 000 kronor för att underlätta steget in på Europatouren.

Det gick väldigt bra.

Efter att han slutat trea på Challengetourens ranking 2006 tilldelades Alex Norén sitt stipendium inför säsongen 2007, i hopp om att han skulle få en liknande utveckling som Stenson.

Förhoppningen är att pengarna ska ge en trygghet som inledningsvis kan vara avgörande för en spelares karriär. Att PGA genom PGA Future Fund på detta sätt stöttar en spelare direkt är också av psykologisk betydelse, då spelaren känner att man tror på honom eller henne.

Marcus Kinhult  fick sitt stipendium 2016.

Både Kinhult och Rikard Karlberg har lyckats vinna varsin tävling på Europatouren och tillsammans har de fyra svenskarna på Royal St George’s kammat hem inte mindre än 29 titlar fördelat mellan PGA- och Europatouren. Karlberg är dessutom Svensk PGA Mästare två gånger via vinster i PGA Championship 2006 och 2007.

Från PGA:s sida är vi stolta över att om än på ett litet sätt ha bidragit till framgången.

Tidigare i år har vi meddelat att Frida Kinhult  fått stöd via PGA Future Fund. Vilka mer  som tilldelas årets stipendium offentliggörs de kommande veckorna.

Läs mer om PGA Future Fund