1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Hans Larsson Club Pro of the Year: ”Hoppas inspirera andra”

Hans Larsson under PGA Summit 2022.

Årets Club Pro of the Year har utsetts.
PGA Future Funds stipendium om 25 000 kronor tilldelas Hans Larsson.
– Jag hoppas det kan locka andra att vilja komma ut och jobba med spelare utanför de svenska gränserna. Detta sätter ljus på jobbet med proffsgolf och jag hoppas det inspirerar, säger Hans.

”Hans har verkat som tränare på Riksidrottsgymnasiet i över 20 år. Under åren har Hans tillsammans med sina duktiga kollegor utvecklat en verksamhet som är imponerande vad gäller att utbilda och förbereda ungdomar för en karriär inom golfen – inte bara som framgångsrika amatörer, professionella spelare och engagerade tränare utan även inom andra ledande positioner inom golfen”, löd motiveringen som lästes upp under PGA Summit 2022.

När han trädde upp på sen för att mota sitt pris ville gästernas applåder aldrig ta slut.
Populariteten var uppenbar.

LÄS MER: Här hittar du samtliga vinnare av PGA Future Fund Club Pro of the Year

Vill dela med sig av kunskapen

Av kolleger beskrivs Hans som en ständigt nyfiken pedagog med en omättbar hunger för att lära sig mer. Han delar också alltid med sig av sin kunskap till den som frågar eller vill bli bättre, och gör det alltid med högt engagemang, stor passion, prestigelöshet och professionalism utöver det vanliga.

Utöver sina ordinarie uppdrag så tar sig Hans även tiden att föreläsa på TAU, allt för att dela med sig av sina erfarenheter och kunskap och tillsammans utveckla tränarkåren inom PGA of Sweden.
– Jag tror väldigt mycket på att vara öppen utifrån vad du tror du kan erbjuda, och att dela med dig av kunskapen, säger Hans och fortsätter:
– Så fort jag är på resande fot och där är andra tränare så söker jag ofta upp dem för att få chansen att prata med dem. Kan de då dela med sig så är det fantastiskt, och sedan försöker jag bidra i andra riktningen. Så jobbar jag med spelarna också där de mer erfarna spelarna delar med sig till de yngre.

Till Hans adepter tillhör bland andra Madelene Sagström, Ludvig Åberg och Robert Karlsson.
– Det är fantastiskt skoj att vad jag gör tillsammans med flera andra gör med juniorverksamheten och tävlingsspelare på de högre tourerna. Vi är inte så många svenska tränare som jobbar med spelare som är ute och tävlar på de internationella tourerna.


De prisades vid PGA Summit 2022

Här hittar du kriterierna för respektive utmärkelse

Väggplakett
Nr 38. Galvin Green
Nr 39 Bosön IFHS
Nr 40 Henrik Hansson

Silvermärke
Nr 54 Anders Israelsson
Nr 55 Anders Johansson
Nr 56 David Leet
Nr 57 Fredrik Wetterstrand
Nr 58 Henrik Lisecke
Nr 59 Henrik Staff
Nr 60 Lars Lindh
Nr 61 Marie Wennersten From
Nr 62 Mats Sterner
Nr 63 Pia Evertsson

Guldmärke
Nr 47 Peter Hansson
Nr 48 Göran Eriksson

Hedersmedlem
Mats Enquist