huvudpartners
huvudpartners
huvudpartners

Women’s PGA Cup - den kvinnliga tränarkårens motsvarighet till Solheim Cup.

Women’s PGA Cup – den kvinnliga tränarkårens motsvarighet till Solheim Cup.

Women’s PGA Cup är första tävlingen någonsin där endast kvinnliga PGA tränare får delta och göra upp om vilket land som ska få ta hem den åtråvärda titeln. En tävling, som inte bara fokuserar på resultat utan även på att bygga broar inom golfen mellan olika länder och kontinenter. En tävling, där kvinnliga PGA tränare från USA, Kanada, Storbritannien, Sverige och Australien får genomföra ett professionellt erfarenhetsutbyte för att få insikt om varandras vardagar samtidigt som vi får göra det som ligger till grund till våra yrken, tävla i golf.

Vi som kvinnliga golftränare är inte flest i vår bransch men genom Women’s PGA Cup så visas det upp att vi är många fler än vi tror, över hela världen, som valt detta som yrke och karriär. Med hjälp av Women’s PGA Cup skapas det ett unikt nätverk där vi finns för varandra, stöttar varandra och lägger grunden för att som kvinnor inom golfen kunna utvecklas som tränare och som människor.

 

Alla kvinnliga PGA tränare borde sträva efter att kvala in till Women’s PGA Cup. Det är en möjlighet inte bara för själva golftävlingen i sig utan för att få ta del av det fantastiska utbyten och utvecklingsmöjligheterna som aldrig varit möjliga innan.

 

Ta chansen och ta en plats i laget som åker till new Mexico i slutet av oktober i år.

Uttagningen av laget till Women’s PGA Cup 2022 kommer ske enligt följande:

  1. Vinnaren av PGA Club Pro Championship 2021
  2. OoM plats 1
  3. OoM plats 2
  4. OoM plats 3
  5. Wild Card från PGA of Sweden

Nedan är en sammanställning av poängfördelningen i resterande OoM tävlingarna 2022.

Placering Distriktsfinal PGA Junior ProAm Vägen till Trelleborg Riksfinal PGA Junior ProAm Vägen till Trelleborg Kvaltävling
1:a 75 150 75
2:a 100 50
3:a 75 35
4:a-10:a 60
Deltagare 40 40 20

Kvaltävlingarna kommer gå av stapeln nedan datum: