1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

2016 – Viktor Gustavsson

Motivering

Viktor har sedan han utexaminerades från TU -08 satsat mycket av sin tid och kunskap på att lära sig och att utbilda andra PGA kollegor och spelare. Det började med juniorerna på hemmaklubben och inte minst Alexander Norén och Kristoffer Broberg. Med detta som bas har Viktor utvecklats till att ha blivit en högt ansedd tränare på Europatouren där han är tränare för ett flertal spelare och då inte enbart svenska.

Viktor har även gjort en stor insats för oss PGA tränare, där han tillsammans med Henrik Lundkvist hållit i den närspelsutbildning som PGA anordnat. Detta har varit mycket uppskattat inom tränarkåren både för all den kunskap Viktor har inom området och inte minst för det sätt han lär ut. Väl utvecklad retorik tillsammans med pedagogiska övningar gör uppgifterna lätta att ta till sig.

Viktor har även tagit denna utbildning ut i Europa, till bland annat Finland, Österrike, Danmark, Tjeckien och Schweiz.

PGA Stockholm har anlitat Viktor som föreläsare vid ett flertal tillfällen och han har alltid gjort plats i sitt schema för att kunna hjälpa oss att vidareutbilda distriktets tränare. Dessa utbildningar i närspel har varit otroligt populära.

Viktor har även under ett flertal år varit en av två huvudtränare för Upplands Golfförbunds elitsatsning. Detta har varit mycket uppskattat och juniorerna har även sökt upp Viktor privat för extra träning.

Vi i PGA Stockholm anser att Viktor Gustavsson är en väl meriterad kandidat till denna utmärkelse.