1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

Vilka är vi?

Vi som är medlemmar i PGA är alla Professionella golfare. Vi är ca 1 100 som valt golf som yrke. Antingen som tävlingsspelare, Tour Professionals, eller som tränare, Club Professionals. Vi har frivilligt valt att gå samman som medlemmar i PGA. Även om vi i vissa delar är konkurrenter har vi störst möjlighet att säkerställa golfens och vår egen fortsatta utveckling genom kollektivet. Individualism och kollektivism i samspel präglar PGA.

En Tour Pro verkar, utför sitt yrke, på någon eller några av världens alla professionella tourer. Antalet tourer och antalet tävlingar inom varje tour är mycket stort. Det är uppbyggt lite grann som ett ”seriesystem” där det gäller att klättra uppåt. Order of Merit poäng och världsranking poäng avgör hur en Tour Pro klättrar. Idag är PGA Tour och LPGA Tour de två högsta tourerna i världen. Inom Europa är det European Tour för herrarna och Ladies European Tour för damerna som är de högsta. Varje vecka kan vi följa spelare som Anna Nordquist, Pernilla Lindberg, Henrik Stenson och Alex Norén och deras framfart runt om i världen. Med flera så klart, för PGA of Sweden har över 350 tourspelare som medlemmar. Alla med ambitionen att klättra!

Våra Club Pros finns på Sveriges alla golfklubbar. En Club Pro verkar å ena sidan som specialist inom idrotten golf och å andra sidan verkar Pron inom service- och upplevelsebranschen. Så att vara Club Pro är mer än ett yrke. Det är också ett kall som växer fram ur passionen för spelet och ur glädjen i att lära ut spelet, tekniken och traditionerna. En livsuppgift som bygger på ett stort engagemang, men också en grundlig utbildning och ett livslångt lärande. I Sverige förstod vi tidigt vikten av att ha välutbildade tränare med spetskompetens om spelet golf men även breddkompetenser för att kunna leva upp till alla de grundläggande kraven för detta yrke. Club Pron är specialisten och kulturbäraren som golfarna och golfen behöver.