1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

2011 – Fredrik Eliasson

Fredrik Eliasson har efter grundutbildningen arbetat bl.a fyra år med Simon Holmes i Berlin innan han 2006 började på Karlstad GK tillsammans med undertecknad. En uttalad golffilosofi, långsiktighet och hårt arbeta har lyft Karlstad GK till en av landets främsta, både när det gäller juniorer och elit.

Fredrik tränare Louise Larsson som under 2011 spelat flera tävlingar på Damernas Europatour och spelat in 35,433 Euro för en slutlig 65 plats på rankingen.

Fredrik tränare även Christian Nilsson som hade sitt bästa år på Europatouren 2011 med 521,587 Euro i inspelade pengar och en 60 plats på ranking och därmed en plats i Race To Dubai.

Fredrik samarbetar även med Jonas Blixt som är medlem på Karlstad GK och som genom bra spel på Nationvide Touren lyckades ta en plats på PGA Touren i USA.

Fredrik Eliasson är Head Pro på Karlstad GK där han även tränare framstående juniorer som under 2011 vann JSM guldet när tävlingen avgjordes i spanska Arcos de la Fontera under hösten samt många av klubbens över 2000 medlemmar, Fredriks skicklighet är en stor hjälp för alla dessa spelare och medlemmar.

Genom sitt engagemang och idoga arbete är han en viktig faktor för Karlstad GKs framgångar och ett föredöme för såväl övriga tränare som PGA som organisation.

Jag vill därför nominera Fredrik Eliasson till titeln Teacher of the Year Award 2011 i PGA of Sweden.

Stefan Jakobsson
Club Professional Karlstad GK