1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

2015 – Fredrik Wetterstrand

Motivering

Fredrik Wetterstrand har en gedigen akademisk idrottsutbildning och arbetar idag brett inom svensk golf. Fredrik är coach i landslagsverksamheten, tränare på Aspero Idrottsgymnasium och Högskolan med idrottsinriktning Scandinavian School of Golf.

Fredrik har dessutom gjort sig känd för en bredare massa genom sina böcker ”Golf – tankar du inte tänkt” och ”Golfens Psykologi”. Under lång tid har Fredrik också skrivit krönikor i Golf Digest.

Under Fredriks ledning har Aspero i Halmstad utvecklats till ett av landets mest populära regionala golfgymnasium. Fredrik har också varit drivande i utvecklingen av School of Golf som är unikt för svenska förhållanden, en möjlighet att kombinera studier med idrott på ett sätt som normalt bara finns i USA. Genom framgångarna för spelarna i de olika verksamheterna skapas i Halmstad i allmänhet och runt Halmstad Golf Arena i synnerhet en vinnande miljö som attraherar spelare även utanför de båda skolorna. Som exempel återfanns under 2015 fem tidigare School of Golf-elever på Ladies European Tour.

Fredrik är en hängiven tränare som gärna deltar i debatter kring träning, han har under många år verkat som föreläsare på tränarutbildningen, han har vid flera tillfällen föreläst på PGA Teaching & Coaching Summit och han besöker regelbundet klubbar runt om i landet för att berätta om träning.

Han tjänar med sin breda verksamhet som ett utmärkt föredöme för alla medlemmar i PGA.