1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

2013 – Mikael Kinhult

Club Pro of the Year Award 2013 – Mikael Kinhult, Skaftö Golfklubb

Motivering

Mikael Kinhult kom som Pro till Skaftö GK 1991. På den första samlingen med klubbens alla juniorer kom det sex spelare, tjugo år senare hade klubben sex spelare i de olika amatörlandslagen.

Mikael har med klubbens stöd i ryggen bedrivit en mycket aktiv rekryteringsverksamhet tillsammans med öns lilla skola och en majoritet av barnen blir golfspelare.

Med Mikaels skicklighet som Tränare och förmågan att motivera sina spelare att träna hårt och mycket torts relativt begränsade förhållande har utfallet varit imponerande. Klubben har producerat duktiga juniorspelare under många år och återfinns i absoluta toppen av rankingen för klubblag. Under 2013 var det 28 spelare som representerade klubben varav 22 är födda på 90-talet så återväxten är tryggad.

Mikael har med stadig hand byggt en verksamhet med ledord som trygghet och gemenskap där egenfostrade elitspelare och de sommarboende tourspelarna verkar som föredömen att se upp till. Skaftö GK utnämndes 2011 till Årets Juniorvänligaste anläggning av SGF.

Mikael Kinhult är en oerhört hängiven Tränare och tjänar med sin breda verksamhet som ett utmärkt föredöme för alla medlemmar i PGA.