1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner
1-pga-premiere-partner

2021 Hans Larsson

2021 års Club Professional of The Year award tilldelas Hans Larsson

Hans Larsson under PGA Summit 2022.

Nomineringen som ledde fram till utmärkelsen:

Hans har verkat som tränare på Riksidrottsgymnasiet i över 20 år. Under åren har Hans tillsammans med sina duktiga kollegor utvecklat en verksamhet som är imponerande vad gäller att utbilda och förbereda ungdomar för en karriär inom golfen – inte bara som framgångsrika amatörer, professionella spelare och engagerade tränare utan även inom andra ledande positioner inom golfen. 

Hans är en pedagog ut i fingerspetsarna, ständigt nyfiken på att lära sig mer och delar alltid med sig av sin kunskap till den som frågar eller vill bli bättre. Han gör det alltid med högt engagemang, stor passion och professionalism utöver det vanliga. Hans är prestigelös och otroligt skicklig på att samarbeta med andra PGA Professionals samt hjälper till att utveckla tränare i sin omgivning. Utöver sina ordinarie uppdrag så tar sig Hans även tiden att numera föreläsa på TAU, allt för att dela med sig av sina erfarenheter och kunskap och tillsammans utveckla tränarkåren inom PGA of Sweden. 

Hans har hjälpt spelare att utvecklas från lovande på juniornivå till yttersta världselit. Skulle Hans själv lista de största segrarna är det troligt att han skulle beskriva hur de spelare han coachat utvecklats som människor, inte golfare. Resultaten av långsiktigt arbete märktes speciellt under 2021 på de stora tourerna, då Hans har coachat spelare som startat på så gott som alla tourer; LPGA Tour, PGA Tour, Champions Tour, DP World Tour, Challenge Tour, LET samt deltagande i OS. För att lyfta fram några av framgångarna under året kan nämnas Madelene Sagströms andraplats i The Open, debut i OS och spel i Solheim Cup. Ludvig Åberg, rankad 3:a bland amatörer i världen, gjorde debut på PGA Tour och de f.d. eleverna vid Riksidrottsgymnasiet Maja Stark och Linn Grants framfart på LET. 

Utöver sitt engagemang med både Riksidrottsgymnasiet och flertalet spelare på tourerna, som tar en hel del tid, så ser Hans alltid till att ha tid till att vara delaktig i utvecklingen av den växande 

junior- och elitverksamheten, klubbtränarna och spelarna på hemmaklubben Vasatorps Golfklubb. Oavsett arbete, nivå eller mål för spelaren så märks Hans passion för yrket, för sporten och för att sprida sin kunskap om golf och träning. 

Avslutningsvis är Hans Larsson en PGA Professional med ett imponerande CV men framför allt är det hans förmåga att lära ut, öka sina spelares golfkunskaper och samtidigt få dem att växa som människor som gör att han är ett exemplariskt föredöme för alla medlemmar i PGA.